Iphone scherm reparaties

De Iphone is één van de meest populairste telefoons van het moment. Het is ook een dure telefoon, die nieuw rond de € 900,- ligt. Geen wonder, dat als je een Iphone aanschaft je er heel voorzichtig mee bent. Maar na verloop van tijd dan kan het toch wel eens voorkomen dat je hem per ongeluk op de grond laat vallen. Het resultaat is veelal niet iets om blij van te worden: een grote barst of kras in je scherm. Je moet dan op zoek naar iemand die Iphone scherm reparaties verricht zoals iRepairNow of je kunt proberen dit zelf te doen. De verschillende mogelijkheden worden hier behandeld.  

Iphone scherm reparaties door Apple  

Langs de Apple Store gaan biedt de meeste zekerheid, dat je Iphone op een professionele wijze hersteld wordt. Valt je Iphone nog binnen de garantie en de schade is niet je eigen schuld, dan wordt deze vaak nog omgeruild voor een ander exemplaar en in veel gevallen kun je tijdens de reparatie er op wachten. Wanneer de schade groter is, dan kan het zijn dat je Iphone opgestuurd moet worden. Dit houdt wel in dat je een tijdje zonder Iphone zit. Je kunt ook een AppleCare+ verzekering afsluiten, dan krijg je korting op twee reparaties aan je Iphone, ook wanneer er geen garantie meer opzit. Deze methode is wel betrouwbaar, maar tevens de duurste optie.  

Iphone scherm reparaties door een onafhankelijk reparateur  

Er bestaan talloze zaakjes die aan smartphone reparaties doen van alle merken smartphones, inclusief de Iphone. Het voordeel om hier langs te gaan, is dat het een stuk goedkoper is. Let wel op dat je een enigszins kwalitatief goede reparateur zoekt, die al geruime ervaring heeft met telefoonreparaties. Ook is het bij dit soort zaken nooit helemaal zeker of er wel originele Apple producten gebruikt worden. Wel mag je ervan uitgaan dat een betreffende reparateur weet waar hij mee bezig is, vraag dus altijd na of je garantie op de reparatie krijgt. 

Iphone scherm reparaties door jezelf  

Door het scherm van je Iphone zelf te vervangen, denken velen er het goedkoopste mee af te zijn. Dit kan, maar dan moet je wel zeker weten waar je mee bezig bent. Er bestaan online handleidingen hoe je dit moet aanpakken en ook alle (originele) onderdelen kun je online bestellen. Tot zover is het nog niet moeilijk, maar dan komt de reparatie zelf. Ga heel secuur te werk en werk ook niet te snel. Je werkt namelijk met minuscule onderdelen, dus het blijft een nauwkeurig klusje. Je moet dus wel het nodige zelfvertrouwen hebben. Wanneer het je lukt, dan heb je je Iphone relatief goedkoop gerepareerd, maar als het je niet lukt, dan zou de schade wel eens groter kunnen zijn en wordt het schadebedrag ook hoger.

Delen