Keukenkastjes lakken

Keukenkastjes lakken  

Toe aan een verandering in de keuken? Maar helaas niet het budget voor een totaal nieuwe keuken? Dan kun je door kleine aanpassingen een groot verschil maken. Er zijn allerlei manieren waarop je dit kunt bewerkstelligen, een nieuwe eettafel met stoelen bijvoorbeeld. Deze kun je soms heel goedkoop op de kop tikken bij de kringloop. Af en toe een bezoekje aan de kringloop kan dus geen kwaad, misschien staan er wel prachtige items voor een laag prijsje. Een andere goedkope effectieve manier om je keuken op te knappen is de keukenkastje lakken. Dit kan door de keuken in een mooie tint te lakken. Zo realiseer je een geheel ander keuken door een kleine aanpassing. In dit artikel volgt wat meer informatie over het lakken van de keukenkastjes.   

Welke lak 

Allereerst moet je bepalen in welke kleur je de keuken wil hebben. Wil je een donkere keuken? Kies dan ook voor een donkere lak. Ga je liever voor wat lichter? Schaf dan een lichte kleur lak aan. Naast deze tinten zijn er ook allerlei andere kleuren verkrijgbaar, kiest wat aansluit bij de stijl die je voor ogen hebt. Ook is er matte en glanzende lak. Keuze gemaakt? Kopen maar, vraag eventueel nog wat tips aan de verkoper in de doe-het-zelf zaak. Of misschien heb je nog een vergeten potje lak in de garage staan, is het nog goed? En de juiste kleur? Lakken maar. Of laat het lakken door Uithoff VOF

Aan de slag   

Een goede voorbereiding is het halve werk, begin met grondig schoonmaken. Zorg dat alle hoeken en kieren goed ontsmet zijn. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de lak beter hecht aan het materiaal. Het kan handiger zijn om de deurtjes van de kastjes los te halen, zo kun je preciezer en prettiger werken. Als dat allemaal afgerond is kan het schuren beginnen, maak gebruik van een schuurmachine of wat schuurpapier. Zorg dat al het materiaal goed geschuurd is, dit is voor de hechting van de lak beter. Na het schuren even alles stofvrij maken en dan begint het echte werk, lakken! Bepaal tijdens het lakken wat je mooi vindt qua dekking. Is een laag meer dan genoeg? Prima! Liever wat meer dekking en kleur? Breng dan meerdere lagen aan. Je kunt de lak ook even laten drogen en vervolgens bepalen of de dekking goed is. Ook kun je zelf de bepalen hoe je de lak aanbrengt, wil je een wat ruwer effect? Lak dan wat losser en met verschillende dekkingen. Hierdoor krijg het keukenkastje een stoere uitstraling. Door de keukenkastjes te lakken krijgt de keuken met weinig geld een totaal andere uitstraling.

Delen